Familiewapen

Het familiewapen dat bij vele familieleden thuis hangt behoort toe aan de adelijke Calonnes, oorspronkelijk uit Tournai/Doornik. Meestal gaat het om een variant op dit wapen. Er is geen verbinding gevonden (en zeer waarschijnlijk nooit te vinden) tussen de Indische tak en die adelijke tak. Kijk voor uitleg over waarom dat zo moeilijk is hier.
Het wapen van de adelijke Calonnes mag dus officieel niet gebruikt worden. Maar ook past dat wapen niet bij de Indische tak, omdat het niets zegt over de historie van die tak. Met name de lange historie in Indië, die zo kenmerkend en belangrijk is voor die tak, komt in het adelijke wapen helemaal niet naar voren.
Daarom is het idee ontstaan een wapen te laten ontwerpen en te laten registreren specifiek voor de Indische tak. Dus voor de nakomelingen van een van de twee broers die als eerste naar Indië vertrokken: Jean Baptiste de Calonne.
Van Jean Baptiste stammen alle Indische Calonnes af die tegenwoordig nog de achternaam “De Calonne” dragen.

UPDATE: het wapenontwerp is inmiddels klaar voor registratie. Lees hier veel meer over het wapen (inclusief afbeeldingen en uitleg).

Reacties

reacties

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *