[:nl]Familiewapen De Calonne geregistreerd[:en]Coat of arms De Calonne registered[:]

[:nl]Op 18 december is het familiewapen van de Indische tak van familie De Calonne officieel geregistreerd!
Bij veel familieleden hangt het wapen van de adellijke familie De Calonne (uit Tournai, België) aan de muur. Een link met die familie is tot op heden niet gevonden en kan naar alle waarschijnlijkheid nooit gevonden worden. De Indische Calonnes mogen dat wapen niet officieel voeren, maar ook is het niet netjes om te pronken met andermans veren. Daarom heeft Dennis de Calonne, in samenwerking met een heraldicus, een nieuw wapen laten ontwerpen, speciaal voor de Indische Calonnes.
Het nieuwe wapen mag officieel gevoerd worden door alle nakomelingen van Jean Baptiste de Calonne, de stamvader van alle Indische Calonnes.
Lees hier uitgebreid meer over de achtergrond van het wapen en bekijk computertekeningen van het wapen.[:en]On December 18th the coat of arms of the Dutch Indies/’Indo’ branch of the De Calonne family was officially registered!
The coat of arms hanging at the home of many Calonnes, belongs to the noble Calonnes, originating from Tournai|Doornik (Belgium). A connection between the “Indische” De Calonnes and the noble, French-Belgium, Calonnes has not been found and probably won’t be found ever. The ‘Indo’-Calonnes aren’t entitled to use that noble coat of arms, but it’s also not appropiate to adorn with borrowed plumes.
That’s why Dennis de Calonne, in cooperation with a heraldist, designed a new coat of arms, specially for the ‘Indo’-Calonnes.
The new coat of arms can be used by all name-bearing descendants of Jean Baptiste de Calonne, ancestor of all ‘Indo’-Calonnes.
Click here to read extensively about the background of the new coat of arms and watch computer drawings of it.[:]

Reacties

reacties

Dit bericht is geplaatst in De Calonne, Genealogie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *