Fotoschat – August Gerard en Jenny Emma

Al kijkend op fotosite geheugenvannederland.nl, kwam ik foto’s tegen die geschonken waren door “T. Pareau Dumont-Brunsveld Keiser”.
Deze vrouw, Tine Theodora Titia Pareau Dumont-Brunsveld Keiser, was een schoondochter van Florence Beatrice de Calonne, Francois Joseph de Calonne’s nichtje (mijn betovergrootvader) en August Gerard de Calonne’s nicht (mijn overgrootvader). Onder de foto’s was deze foto, een trouwfoto uit 1903 te Batavia. Er stonden geen namen bij.
Omdat bekend is dat August Gerard in 1903 (op 8 juli) te Batavia trouwde met Jenny Emma Rademaker, dacht ik meteen: “Zou dit een tot op heden onbekende foto kunnen zijn van mijn overgrootvader en zijn eerste vrouw?”
Na een eerste positief resultaat in Google Picasa’s gezichtsherkenning, heb ik deze foto vergeleken met andere foto’s van August Gerard en Jenny Emma in het familiearchief. Ook twee van August Gerards kleinkinderen identificeerden het stel.
Dus, hier is een tot op heden onbekende foto van August Gerard de Calonne en zijn eerste vrouw, Jenny Emma Rademaker.

August Gerard de Calonne - Jenny Emma Rademaker

Reacties

reacties

Dit bericht is geplaatst in De Calonne, Genealogie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *