[:nl]Fotoschat – August Gerard en Jenny Emma[:en]Photo treasure – August Gerard and Jenny Emma[:]

[:nl]Al kijkend op fotosite geheugenvannederland.nl, kwam ik foto’s tegen die geschonken waren door “T. Pareau Dumont-Brunsveld Keiser”.
Deze vrouw, Tine Theodora Titia Pareau Dumont-Brunsveld Keiser, was een schoondochter van Florence Beatrice de Calonne, Francois Joseph de Calonne’s nichtje (mijn betovergrootvader) en August Gerard de Calonne’s nicht (mijn overgrootvader). Onder de foto’s was deze foto, een trouwfoto uit 1903 te Batavia. Er stonden geen namen bij.
Omdat bekend is dat August Gerard in 1903 (op 8 juli) te Batavia trouwde met Jenny Emma Rademaker, dacht ik meteen: “Zou dit een tot op heden onbekende foto kunnen zijn van mijn overgrootvader en zijn eerste vrouw?”
Na een eerste positief resultaat in Google Picasa’s gezichtsherkenning, heb ik deze foto vergeleken met andere foto’s van August Gerard en Jenny Emma in het familiearchief. Ook twee van August Gerards kleinkinderen identificeerden het stel.
Dus, hier is een tot op heden onbekende foto van August Gerard de Calonne en zijn eerste vrouw, Jenny Emma Rademaker.

August Gerard de Calonne - Jenny Emma Rademaker[:en]While browsing the Dutch (photo) heritage website geheugenvannederland.nl, I came across some photos that were donated by a “T. Pareau Dumont-Brunsveld Keiser”.
This woman, named Tine Theodora Titia Pareau Dumont, was a daughter-in-law of Florence Beatrice de Calonne, Francois Joseph de Calonne’s niece (my great-great-grandfather) and August Gerard de Calonne’s cousin (my great-grandfather). There also was this wedding photo taken in 1903 in Batavia. No names were mentioned.
Because I know August Gerard married his first wife, Jenny Emma Rademaker, in 1903 (the 8th of July) in Batavia, I was very excited. Could this be a yet unknown photo of my great-grandfather and his first wife?
An initial check using Google Picasa’s facial recognition was positive (Picasa suggested the people on the photo were August and Jenny) and so was a careful comparison of the facial features in this photo and known photos of them in my archive. Finally, two of August Gerard and Jenny Emma’s grandchildren identified them.
So, here it is, a hitherto unknown photo of August Gerard de Calonne and his first wife, Jenny Emma Rademaker. Taken at the day of their marriage, the 8th of July 1903 in Batavia (Dutch East Indies)!

August Gerard de Calonne - Jenny Emma Rademaker

 [:]

Reacties

reacties

Dit bericht is geplaatst in De Calonne, Genealogie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *