Depok

[:nl]Een aantal van de aan De Calonne gelieerde families behoren tot de 12 oorspronkelijke slavenfamilies die door Cornelis Chastelein naar Depok, Indonesië, werden gehaald. Ook vele Calonnes werkten en leefden in Depok. In de archieven van de Stichting Indisch Familiearchief (SIFA) liggen familiedossiers van de meeste van die 12 families. Het gaat om de families Bacas, Isakh, Jacob, Jonathans, Joseph, Laurens, Leander, Loen, Sadokh, Samuel, Soedira en Tholense.
Op dit moment doe ik uitgebreid onderzoek naar al de 12 Depokse families, met als doel:
a) de gegevens ontsluiten voor andere genealogen en afstammelingen van Depokkers;
b) door contacten via deze site meer gegevens verzamelen;
c) op den duur laten zien in hoeverre de 12 oospronkelijke families met elkaar verweven zijn en hoe de families zich hebben verspreid over Indonesië en daarbuiten.
De genealogische gegevens van de Depokkers zijn, net als de gegevens over De Calonne, op te zoeken via het linkermenu (optie: “
Genealogie | Stamboom“). De gegevens worden ook geïndexeerd door Google en zijn dus daar ook te vinden. Ook voor de gegevens over de Depokkers geldt: gegevens van nog levende personen zijn, in verband met de privacy, alleen in te zien met een account.
Voor uitgebreidere informatie over het onderzoek: klik op het menu-item “Depok” aan de linkerkant, of hier.[:en]Some of the families that are related to De Calonne are among the original 12 families that Cornelis Chastelein brought to Depok (Indonesia) as slaves. Also, many Calonnes worked and lived in Depok. The archives of the “Stichting Indisch Familiearchief” (SIFA) contain files about most of those families. The 12 original Depok families are: Bacas, Isakh, Jacob, Jonathans, Joseph, Laurens, Leander, Loen, Sadokh, Samuel, Soedira and Tholense.
I’m adding the genealogical data in those files to this site. Goals are:

a) to make the data available to co-genealogists, e.g. descendants of Depokkers,

b) to gather more information through contacts that visit this site

c) in the long run: show how the Depok families are linked to each other and how they spread across Indonesia and beyond.
The times I went to Depok, I took pictures of old graves at the old graveyard. An index (excel) of the graves can be found here; the original pictures can be requested (please add the number(s) of the picture(s) you want!). The pictures are already inside this website’s database. Click here to see them.
The genealogical data of the Depok people can be searched through the lefthand menu (option: “Genealogy / Familytree”). The data will also be indexed by Google and thus searchable there. Data about living persons can only be seen with an activated account, due to privacy regulations.[:]

Reacties

reacties

Dit bericht is geplaatst in De Calonne, Depok, Genealogie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.