[:nl]Nieuwe website Indische Genealogische Vereniging[:en]New website Dutch Indies Genealogical Society[:]

[:nl]Op 2 juni 2013 is onze eigen Dennis de Calonne toegetreden tot het bestuur van de Indische Genealogische Vereniging (IGV). Hij zal zich onder andere bezig houden met het beheer en de doorontwikkeling van de gloednieuwe website van de IGV.

De IGV is een Nederlandse vereniging voor Indische familiegeschiedenis. Veel leden hebben zelf Indische roots. Maar, iedereen die geïnteresseerd is in Indische familiegeschiedenis kan er terecht, ongeacht de roots.

Er worden door de leden actief bronnen ontsloten en genealogieën beschreven, die dan weer door de vereniging worden uitgegeven. Een gezaghebbende uitgave van de IGV is “De Indische Navorscher”. Leden krijgen gratis het genealogisch jaarboek, hoge kortingen op de andere publicaties (zoals de bronnenpublicaties), tweemaal per jaar de IGV-info en toegang tot de besloten gedeelten van de website. Eenmaal per jaar is de algemene ledenvergadering, die altijd wordt gecombineerd met een ledencontactdag, lezingen en wordt afgesloten met een Indische rijsttafel.

Het nieuwe IGV-forum biedt ruimte aan leden èn niet-leden om informatie uit te wisselen over Indische families.[:en] On the 2nd of June 2013 our own Dennis de Calonne has joined the board of the Dutch Indies Genealogical Society (IGV). One of his tasks will be the administration and further development of the brand new IGV website (mostly in Dutch).

The IGV is a Dutch society for genealogical research in the Dutch Indies. A lot of the members have ‘Indische’ root. However, everyone interested in Dutch Indies family history is more than welcome to join.

Members actively make (old) sources available to the public and write genealogies. The IGV published that work. An authoritative IGV publication is the “Indische Navorscher”. Members receive the genealogical yearbook free of charge, get high discounts on the other publications, receive the IGV-Info twice a year and have access to the members-only sections of the IGV website. Once a year there’s a members meeting, with the opportunity to meet, share, learn and eat (“rijsttafel”).

Members as well as non-members can share information and help each other with their research on the newly introduced IGV-forum.[:]

Reacties

reacties

Dit bericht is geplaatst in De Calonne. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *